Är det verkligen värt något?

Vi förlorar lätt uppfattningen om värdet på saker och ting när de funnits i vår ägo ett tag. Har vi dessutom lyckats glömma bort vad som hamnat på vinden, i källaren eller i garaget, så tänker vi lätt när vi väl hittar det att ”det här är ju skräp”!

Men, tänk före innan du åker till återvinningscentralen med dina prylar. Det du kallar skräp kan vara värt att köpa för någon annan. Så, låt dina saker få en andra chans Du har flera bra alternativ att välja mellan. Till exempel:

  • Hyr ett bord på en loppis, ställ dig på en bakluckeloppis eller bjud in till garageloppis. Sälj på nätet.
  • Sätt upp en annons på jobbet.
  • Lämna in till en second hand-affär.
  • Skänk till en hjälp- eller biståndsorganisation

Genom att sälja begagnat gör du ett klokt val som både du och miljön tjänar pengar på.