Gästrike Återvinnare och Coop samarbetade för att minska avfallet!

Vet du om att i snitt slänger ett svenskt hushåll 56 kilo ätbar mat för 5 300 kr per år?  Det håller inte.

Självklart ska man handla god och bra mat – men det är också viktigt att äta upp det man köper. All ätbar mat som slängs i onödan är pengar som  man kan ha roligare för än att slänga dem i kompostpåsen.  Under vecka 47, 2011 fanns Gästrike återvinnare på plats i Coops butiker i Gästrikland och Skutskär. I butikerna gav vi tips på hur man är matsmart och inte slänger mat i onödan. Kunder kunde passa på att gå en frågesport i butiken medan de handlade och få råd om vad de kunde göra med maten istället för att slänga den.

Frys in, muntra upp trötta grönsaker genom enkla knep, förvara maten på rätt sätt eller varför inte göra en buffé på veckans rester? Knepen är många – och det bästa är att både du själv och miljön tjänar på det!

Aktiviteterna var en del av avfallsminimeringsveckan 2011. Avfallsminimeringsveckan uppmärksammas i hela Europa. Läs mer på www.minskaavfallet.se

 

 

 


 

Välkommen på Inspirationsmässa för hemmet!

En mässa full av tips! Att inreda och göra om kan vara snällt både för plånbok och miljö. Med Inspirationsmässan för hemmet ville vi visa hur saker du redan har eller fyndar second hand, enkelt kan bli till något trendigt och unikt.


Vi bjöd bland annat på:

  • Åtta temarum där allt i rummen var till salu
  • Vernissage 300 tavlor
  • Babsan som konferencier
  • Föreläsningar med tips om färgsättning, design och omklädning av möbler
  • Bokdamm för vuxna
  • Café
  • Tävling

För barnen

  • Lekhörna i caféet
  • Barnen fick provsitta i sopbilen
  • Gratis fiskdamm med begagnade leksaker

Mässan arrangerades i samarbete med: Colorama, Erikshjälpen, Decorare Second-hand, Ockelbo by Björk, Kupan, Röda Korset, Jansson & Björklund, Myrorna, Villa Antik, Biståndsgruppen